Advent – adventni venčki in božično – novoletne dekoracije

Adventni čas izhaja iz latinske besede (Advent – adventus – prihod) in je čas v pričakovanju Jezusovega rojstva. Prične se štiri nedelje pred Božičem, na prvo adventno nedeljo. V tem času, polnem pričakovanja, ne moremo brez namiznega, visečega venčka ali drugega božično-novoletnega  aranžmaja in seveda božične zvezde.

Prvi je namenjen predvsem namizni dekoraciji, s štirimi svečami, ki simbolizirajo luč boga in vse 4 tedne pred Božičem. Vsako adventno nedeljo prižgemo svečo več, venček pa predstavlja ponovno rojstvo, večno življenje.

Venček je v osnovi lahko izdelan iz različnih materialov (slama, prepletene veje…), na katere nanašamo zelenje (smreka, ilex, cipresa, pušpan, lovorikovec, lišaj, mah…), različne materiale (kavna zrna, cimet…) in dekorativne dodatke.

Prižgane sveče imajo svoj pomen:

  • Prva: pričakovanje ali upanje
  • Druga: mir
  • Tretja: veselje
  • Četrta: ljubezen

Adventni venček za na vrata, lep praznični okras hiše, pa za razliko od navadnega ne vsebuje sveč, ampak različne adventne pentlje, trakove, božične okraske… Na vhodnih vratih simbolizira, da so vrata vedno odprta za vse prijatelje, znance, sosede.

Poleg standardov vam ponujamo tudi različne božično-novoletne aranžmaje, primerne tako za domove kot poslovne prostore. Ti prav tako vnašajo praznično vzdušje, še posebej s prižganimi dišečimi svečami. Izdelani so lahko iz sveže-suhega ali suhega materiala za daljši obstanek.

Zelenje simbolizira novo in večno življenje ter upanje. Barva adventa  pa je vsekakor vijolična, ki v simbolnem pomenu izraža spokornost in pričakovanje. Najboljše je, da barvo venčka uskladimo s svojim okusom in prostorom v katerem je postavljen.


Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

LOS ANGELES The Fashion House
weight loss tips Princess Diana Dresses Exhibit Closing soon in Naples

That’s how the city always looks
christina aguilera weight lossWhat to Wear to English High Tea

Ni komentarjev

Ni komentarjev.

Trenutno ni možno komentiranje.