Bakopa (Sutera diffusus)

Bakopa (Sutera diffusus) izvira iz toplih predelov Južne Afrike. Je lepa strukturna rastlina za samostojne ali mešane zasaditve. Na senčnem mestu ali dopoldanskem soncu, nam bo z bujnim cvetenjem vračala veselje. Paziti moramo, da jo ne postavimo na prevroče mesto, saj se med poletjem lahko zgodi da začasno preneha s cvetenjem.

Še vedno pa v večini primerov velja, da je rastlina najlepša v začetku poletja in zgodnjih jesenskih dneh, ko so temperature nekoliko bolj zmerne.

Če jo želimo poudariti kot samostojno rastlino, je najboljše da po 3 sadike posadimo v obešanko, kjer bo viseča rast kmalu prekrila okrasno posodo. V senci potrebuje malo manj vode, drugače pa je priporočeno zmerno zalivanje.

Navadno jo imamo na voljo v štirih barvah, in sicer v beli, roza, vijolični ter modri. V beli barvi se dobijo z večjimi ali manjšimi cvetovi.  Obstajajo pa tudi Trixi bakope v treh barvah, torej 3 različne sadike v večjem lončku.

 

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

or going out to lunch and not having a burger
christina aguilera weight loss Summer Fashion Camps in New York

we’re the military superpower hunting down those kinds of people
miranda lambert weight lossTuesday FX Interest Rate Monitor

3 komentarji 3

 1. […] 30 cm v dolžino. Najlepše se obnesejo v obešankah in koritih, po možnosti v kombinaciji z belo bakopo ali mlečkom. V obešanki vam bodo prekrile posodo, lahko pa izbirate med rdečo in belo-lila […]

 2. Rudi 2. 03. 2011 @ 8:23

  Pozdravljeni!

  Ali imate morda na zalogi bakope, če ne – kje se jih lahko dobi?
  Lep dan
  Rudi

 3. Vrtnarstvo Stanonik 2. 03. 2011 @ 18:02

  Spoštovani,

  bakope je možno dobiti v večih barvah, priporočamo nakup v drugi polovici aprila.

  Lepo pozdravljeni.

Trenutno ni možno komentiranje.