Korita z vodno rezervo – Hammar Plast Epoque

Hammar Plast – Epoque je švedskega porekla in zavzema korita z vodno rezervo. Obstajajo 3 velikosti, in sicer z dolžino 60cm (5l vodne rezerve), 80cm (7 litrov vodne rezerve) in 100 cm (9l vodne rezerve). Dobavljivi so v terracotta barvi.

Vsako korito v kompletu vsebuje merilec vode, pokrovček, in vložek z režami, skozi katere korenine rastlin pridejo do vode. Daljša korita dodatno vsebujejo še distančnike, s katerimi preprečimo raztezanje korita, ko je le to napolnjeno s substratom.

Njihova največja prednost je trša plastika narejena iz polipropilena, velika zaloga vode, stabilnost zaradi širine korita in pregled nad pomanjkanjem vode, ko nam merilec to pokaže. Dodatno so bolj odporna proti udarcem, dolgoletni obrabi, nizkim temperaturam, alkoholu, določenim kislinam, predvsem pa vrenju oz. v praksi proti vročemu soncu.

Rastline posadimo v ustrezen substrat. Prve 3 tedne je vedno priporočljivo zalivanje od vrha, saj le tako rastlinam zagotovimo zadostno začetno vlago, da lahko korenine skozi reže pridejo do dna korita oz. do rezerve vode. Po tem preteklem času zadošča zalivanje direktno v tulec. Polovica zaloge vode v koritu je najboljša rešitev. Taka korita bi morala v normalnem vremenu zdržati približno teden dni brez dodatnega zalivanja rastlin. V poletnih dneh pa se to za kakšen dan skrajša.

Še vedno je priporočljivo občasno zalivanje skozi celotno korito, saj le s tem preprečimo popolno izsušitev zgornjega sloja substrata. V primerih ko dežuje po več dni skupaj in je zaloge vode več kot predpisano, nam ta avtomatično odteče skozi izpust vode na dnu korita.

V ta korita lahko sadimo zaporedno oz. več rastlin skupaj, saj za visečimi rastlinami posadimo pokončne in tako dosežemo popolno zapolnitev korita. Vsebujejo več substrata od navadnih korit in s tem še dodatno zadržujejo vlago.

60 cm … 15,70€, 80 cm… 19,40€, 100 cm … 23,00€

Na voljo so na vrtnariji in med sezono v obeh cvetličarnah. Ponujamo tudi možnost pošiljanja po pošti!

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

 

There is still a fear from partners
christina aguilera weight lossStein Mart supports Susan G

4 komentarji 4

  1. […] ga na sončno mesto, na grede, v prostorne posode ali korita. Priporočamo korita z vodno rezervo. Priskrbeti mu moramo dovolj vode, saj zaloge ob hudi vročini hitro porabi. V kombinacijah z […]

  2. […] v mešani zasaditvi z ostalimi rastlinami, ki potrebujejo malce več zalivanja. Če uporabljamo korita z vodno rezervo, pa je ta problem […]

  3. […] je na začetku zmerno, med poletjem pa bolj pogosto. Še vedno priporočamo korita z vodno rezervo. Narejena so iz trše plastike, v kompletu pa vsebujejo še distančnike in merilec […]

  4. […] imamo na izpostavljeni sončni legi. Največ bomo pridobili pri uporabi korit z vodno rezervo (npr. Hammar Plast – Epoque). Pri senčnih rastlinah pa ne smemo pretiravati s količino zalivanja, tu naj opozorimo še […]

Trenutno ni možno komentiranje.