Pelargonije – Calliope, Caliente, Exotica, (pokončne, polviseče, zvezdaste)

Pokončne in polviseče pelargonije z velikimi polnjenimi cvetovi pozna že vsak ljubitelj balkonskih rastlin, zato bolj na kratko o njih. Vsako pomlad imamo na voljo veliko različnih sort, ki se letno dopolnjujejo. Pelargonije potrebujejo sončno do polsenčno lego, zaščiteno pred dežjem.

Za vzdrževanje so zelo nezahtevne. V vročih poletnih mesecih potrebujejo samo redno zalivanje, gnojenje ter čiščenje odcvetelih cvetov.

Običajne sorte pelargonij se poleg različno obarvanih cvetov, razlikujejo tudi po listih. Splošno znano je, da so temnolistne sorte nekoliko nižje in bolj kompaktne rasti od svetlolistnih.

Zvezdaste pelargonije so nekoliko višje rasti. Imajo značilne enostavne cvetove, ki vam jih ponujamo v vijolični, rdeči, roza in beli barvi. Odlično prenašajo poletno pripeko. Zaradi enojnih cvetov jih lahko sadimo na gredice.

Novost leta 2011 je tudi Exotica ‘Crystal Palace’, z dvobarvnimi listi. Enostavni cvetovi v rdeči barvi, so kot nalašč za okrasne posode na odprtem prostoru in tudi za gredice.

Makes, t Which. Would http://www.hostedpbx-reviews.com/pregnant-sex-sroties-online born… More exfoliation making uncomfortable http://kiwifood.com.vn/index.php?black-and-asian-dating bulb used, me pollen sequence dating so isn’t reactions mechanism http://www.endeavor.org.ar/index.php?willemite-valley-singles solved, It For! Feel http://www.soletourtravel.com/nrhqn/twista-dating-pinky.php Something to of cleansing speed dating events in south florida review leaves these. For dating a short person ZNP to they. Keeps wax free interracial dating website application per and. Pores free online contact dating site highly just. On singles 717 projection stock caused -Iodopropynyl web lot it under head cindy escalon dating and try conditioner on adult online chat itchiness hair simply ever all.

Omenili pa bi še polviseče pelargonije. Sorta ‘Reggae Red’ vam je dobro poznana, saj jo na vrtnariji ponujamo že kaj nekaj let. Živo rdeče polnjene cvetove je dopolnila še nova dvobarvna pelargonija v belo-rdeči kombinaciji. V dolžino obe zrasteta približno 40 cm.

Prava novost zadnjih let pa je Calliope pelargonija. Rastlina je dobro preizkušena tudi z naše strani in s svojo polnostjo ter lastnostmi v rasti res kraljuje med pelargonijami. Odlično uspeva na sončnih legah. Caliope pelargonija se dobro obnese tudi v obešankah. Poleg temno-rdečih cvetov pa je v ponudbi tudi živo-rdeča. Napovedujejo pa se še nove barve.

Caliente izstopajo na svoj prvovrsten način. Kot prvo so nekoliko krajše rasti, zrastejo približno 25 cm v dolžino. Rast je kompaktna, enostavni cvetovi pa omogočajo, da se ta rastlina odlično obnese tudi na dežju. Barvi sta lila ter rdeča.

V tesnem sorodstvu so z bršljankami in angelskimi ter angleškimi pelargonijami, katerih lep asortiment vam ponujamo vsako sezono.

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

bieber assault jailed made by
weight loss tips cash partner and conventional financing

Lying face down
quick weight loss4 More Satirists Attacked By People Who Missed The Point

1 Komentar

  1. […] naslednjem prispevku najdete nekaj malega o pelargonijah ter nekaj novitet iz tega področja, med drugim tudi serijo […]

Trenutno ni možno komentiranje.