Sončne vodenke ‘SUNPATIENS’

Nova serija sončnih vodenk, pod skupnim imenom ‘SUNPATIENS’.

‘SUNPATIENS’ sončne vodenke so križanci med divjimi ter ‘New Guinea’ vodenkami. Po lastnostih so bolj odporne na vroča in sončna rastišča, kakor prejšnje serije.

Za razliko od ostalih sončnih vodenk potrebujejo manj vode, vendar je še vedno priporočljiva primerna vlažnost substrata.

Vodenke ‘New Guinea’ lahko sredi poletja zaradi previsokih temperatur upočasnijo cvetenje, pri ‘SUNPATIENS’ vodenkah pa prihaja ravno do nasprotnih učinkov, saj visoke temperature celo pospešijo odpiranje cvetov.

Izogibati se je potrebno le senčnih mest, saj to povzroči potegnjeno razrast rastline. V skrajnem primeru senčnih mest, se med poletjem lahko skrajša predolga stebla z namenom, da bi s tem dosegli enakomerno razrast.

Primerne so tako za gredice, zaradi  kompaktne in višje rasti, kot za obešanke, korita in okrasne posode. Cvetijo v marelični, lila, roza in beli barve.

 

 

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

but weren fans expecting and deserving of more in a theatrical release
weight loss tips Beach Shoes What are the Styles of Beach Sandals

both in manga and anime form
how to lose weight fastoff French Toast school uniforms

1 Komentar

  1. […] naveličani fuksij, begonij in nageljnov za severnejše lege? Torej, sončne vodenke – Nova Gvineja in SUNBATHERS serije smo opisali že v pretekli novici. Za senčno ali polsenčno stran pa so primerne vse […]

Trenutno ni možno komentiranje.