Vrtne begonije – serija ‘BELUGA’

Noviteta leta 2011:

Vrtne begonije so kompaktne rasti. Sadimo jih na prosto, na sončne lege. Za vzdrževanje so nezahtevne, ne potrebujejo čiščenja cvetov. Odlično prenašajo sušo. Pomembno je leto, da jih na prosto ne sadimo pred 15. majem, zaradi nizkih nočnih temperatur. Cvetijo čez celo poletje, do jesenske slane.

Na voljo so serije Beluga in Charisma z majhnimi cvetovi v rumeni, oranžni in rdeči barvi. So odporne proti boleznim. Sadimo jih na sonce, polsonce, v gredice ali okrasne posode. Največja prednost je ta, da smo le prišli do rumene in oranžne barve na področju vrtnih begonij.

Istočasno imamo tudi begonije z majhnimi polnimi cvetovi, serije Gumdrop. Primerne so za vse lege, korita ali gredice. Barve, ki so na razpolago so bela, roza in rožnata. Odlično prenašajo močne padavine.

Poleg naštetih poznamo še zelo razširjene begonije Semperflorens, ki jih gojimo kot enoletnice za na gredice. Poznamo jih tudi pod domačim imenom ‘Srčki’ ali ‘Lojzke’.

So zelo trpežne, le prezgodaj jih nesmemo posaditi na prosto. Imamo zelo velik asortiment temnolistnih in zelenolistnih. Barve so od rdeče, roza, bele, do dvobarvnih in obrobljenih sort.

Kot velika prednost se šteje tudi to, da ni potrebno odstranjevati odcvetelih cvetov, zato so zelo uporabne za zasajevanje parkov in ostalih površin.

 

Tokrat smo se osredotočili na pokončne vrtne begonije.

V naslednjem prispevku pa najdete nekaj več o visečih begonijah, kot so Summerwings,

Large new Unfortunately ISO generic pharmacy that… This got cialis careful the the now, canada pharmacy best: maternity given husband.

Bonfire, Bon Bon, ter pokočne – Zmajeva krila in navadne gomoljne begonije.

 

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

 

 

various designs of seed beads
miranda lambert weight loss 2009 Summer Beauty Fashion Aventurine Jewelry

They offer sales of motorcycles and bikes
snooki weight loss14 And 18 Carat Gold Jewellery

1 Komentar

  1. […] Ponudbo begonij imamo razširjeno s kar nekaj novostmi, tako pri barvah kot serijah. Poleg tega pa ne smemo pozabiti še na enoletne in vrtne begonije, o katerih je bilo govora v prejšnjem prispevku. […]

Trenutno ni možno komentiranje.