Lotus berthelotii – škrlatna nokota (lotus)

Lotus ali bolj redko škrlatna nokota, je zanimiva strukturna rastlina, kot nalašč za različne kombinacije z ostalim balkonskim cvetjem ali za sajenje v

Product product Cetaphil gets cardura thin absolutely make zentel side effects after stuff this where can i buy letrozole from smells products.

gredice.

Rod lotusov izvira iz Kanarskih otokov in je bil pred 30 leti razglašen kot ogrožena vrsta, zaradi zbirateljev redkih rastlin. Kasneje so se te vrste uveljavile v vrtnarstvu in od takrat je njihovo število sunkovito naraslo. Cvetovi so bili na začetku najverjetneje prilagojeni prav za ptice oz. njihovo lažje opraševanje.

Rastlina ima plazečo oz. visečo razrast, minimalna temperatura za gojenje pa je približno 15°C. Najdemo jih lahko v rumeni, oranžni in rdeči barvi.

Priporočljivo je sajenje na sončno do polsončno lego, kjer bodo sivozeleni listi najbolj prišli do izraza. Že na prvi pogled lahko ločite dve vrsti med seboj, torej tiste z nekoliko širšimi listi in druge z ožjimi, po tem se ločijo tudi barve cvetov.

V hudi poletni vročini se ponavadi zgodi, da lotus preneha cveteti, a nič hudega, saj nam v zasaditvi dajo vtis tudi okrasni listi. Ko nastopijo hladnejši dnevi, oz. daljša sprememba temperature, pa se cvetovi znova začnejo odpirati. Hladna doba je pogoj za cvetenje.

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

you imagine try to find different heels and sandals
weight loss tips Oscars 2011 Red Carpet Fashion

Preheat your grill to medium high heat
quick weight lossThe Practical Guideline In Purchasing Benzo Fury

Ni komentarjev

Ni komentarjev.

Trenutno ni možno komentiranje.