Zgodovina

Začetki:                                                                                                                              English

Začetki našega vrtnarjenja segajo v leto 1996. Z željo po ustvarjanju in preživetju šestčlanske družine, sta se Majda in Emil Stanonik, ob manjši kmetiji pričela ukvarjati s pridelavo jagod.  Zgrajen je bil prvi manjši rastlinjak, v katerem sta vzgajala razne vrtnine in enoletnice za lastne potrebe. Leto kasneje pa je bil postavljen prvi proizvodnji rastlinjak za nadaljnjo prodajo končnim kupcem. Tri leta sta previdno tipala trg in ko se je pokazalo, da sta na pravi poti, je Emil pustil službo in oba sta se v celoti posvetila vzgoji okrasnih rastlin. Istočasno sta opustila tudi kmetovanje. Naše podjetje nikoli ni napredovalo zelo hitro, saj smo bili vedno odvisni le od lastnih sredstev.

Kot samostojni podjetniki smo uradno pričeli leta 1999 in takrat se je začela pisati zgodovina našega podjetja. S trdim delom in željo po uspehu smo vsako leto posodabljali opremo v rastlinjakih, ter povečevali našo proizvodnjo iz leta v leto, vse do danes. V prvih letih smo se veliko ukvarjali z veleprodajo naših sadik po cvetličarnah in kmetijskih zadrugah. Vendar smo to dejavnost kasneje opustili in se rajši podali v lastno maloprodajo ter urejanje okolice.

Da pa bi razširili našo ponudbo in bili našim kupcem bolj dostopni, smo za dodatno panogo leta 2005 odprli prvo cvetličarno v Gorenji vasi. Kasneje pa ji je v letu 2009 sledila še poslovalnica v Cerknem.

Danes poslujemo kot družinsko podjetje, na površinah, izkoriščenih za vzgojo sezonskega cvetja. Na sami vrtnariji opravljamo glavnino dela v krogu družine, saj smo tekom leta ob pomoči štirih pridnih sinov, zmožni večino del opraviti sami. V času pomladanskega dela, pa imamo v pomoč nekaj sezonskih delavcev.

Leta 2005 smo se kot soustanovitelji profesionalne vrtnarske družbe (PVD) povezali z drugimi vrtnarji po Sloveniji.  To nam omogoča, da si med seboj redno izmenjujemo izkušnje, novosti in se skupaj udeležujemo strokovnih seminarjev doma in v tujini.  Vsako leto izdamo nov katalog ‘Cvetje za poletje’, v katerem so zbrane nekatere novosti in trendi za prihajajočo sezono. Katalog lahko dobite tik pred sezono na sami vrtnariji in v obeh poslovalnicah.

Na sedežu podjetja vas očaramo s široko ponudbo balkonskih rastlin, enoletnic, grmovnic, trajnic, trobentic, krizantem, mačeh… tekom celega leta. Kot za dodatno ponudbo, pa vam v naši trgovini na sedežu podjetja postrežemo s pestro izbiro gnojil, korit in ostalih vrtnarskih pripomočkov.

V pomladanskem in jesenskem času smo ob sobotah prisotni tudi na tržnici v Škofji Loki in Idriji.

Redno spremljamo novosti v vseh smernicah vrtnarstva, tako smo vsako leto sposobni ponuditi nekaj novega, zanimivega.