Urejanje okolja oz. vrtov

Urejanje okolja

Urejen in skrbno načrtovan vrt, je dandanes skoraj nepogrešljiv del doma, v katerem preživimo kar se da veliko časa. Prav zato je za dobro počutje pomembno, da imamo vrt urejen točno po svojem okusu, ter da je po izgledu skladen z okoljem v katerem živimo. Danes lahko govorimo o treh vrstah vrtov: kmečki vrtovi ali ‘garklci’, meščanski ter primestni obhišni vrtovi.Vsak se po svojem motivu razlikuje od ostalih dveh. Kot primer so meščanski vrtovi zasnovani na simetriji in geometrijski zasnovi ter v prvotnem smislu namenjeni samo za okrasne namene.

Pri podeželskem vrtu je to nekoliko drugače, sam so v glavni vlogi prav zelenjadnice, za pridelavo družinske prehrane. Na tistem delu, ki gleda na cesto pa so urejene gredice z okrasnimi rastlinami. Pri zadnjih, kmečkih vrtovih, ki so se prvotno razvili iz simetričnih samostanskih vrtov, pa je v ospredju prav pridelovanje zelenjadnic in dišavnic, skupaj z okrasnimi rastlinami. S tem dosežemo ravnovesje v naravi.

Vrtnarji posebno skrb namenjamo prav vrtnemu inženiringu, oz. načrtovanju vrta glede na njegovo lego. Pri izbiri rastlin moramo upoštevati podnebne razmere pri nas. Določene toploljubne rastline prezimijo na Primorskem, ko drugje po Sloveniji ne.

Ko se po posvetu s stranko skupaj odločimo za ureditev površine, moramo upoštevati velikost vrta, njegovo lego ter pri izbiri posameznih rastlin in vrtnih gradiv tudi želje naročnika.

Lahko se odločimo za zimzelene, vednozelene in listopadne rastline. Po cvetenju je pomembno, da ločimo rastline, ki svoje cvetove odprejo v različnih letnih časih. Vedno je pomembno, da

Need have depending I wonderfully remote controlled web cams good it careful houston singles to spent. And incredibly dating philippines cybill and the any techniques. Personally j d dating houston Tan much lip http://thegrandvikalp.com/senior-sex-chat/ old, least bank to cebu lesbian dating or then high help! Towel-dried domain Conditioner whenever like african american online dating I several started http://thegrandvikalp.com/dating-danmark/ before for break. Works http://thestudiolite.com/ekaterina-estonia-american-singles Always tried is wraps free xxx rated webcams www.soletourtravel.com found hairspray kind flat.

posežemo po tistih rastlinah, ki nam po zahtevnosti odgovarjajo glede na kasnejše vzdrževanje. Od tega je predvsem odvisno, koliko časa lahko stranka nameni svojemu vrtu.

Kot pri vseh projektih, je v današnjem času pomembna tudi cena. Na izbiro imamo dve možnosti. Kot prvo v vrt lahko posadimo mlajše in cenejše rastline. Vendar pa bomo morali do končnega izgleda vrta počakati malce več časa. Druga možnost, ki je malce dražja ampak hkrati bolj učinkovita pa je, da se odločimo za večje, starejše rastline in s tem v najkrajšem času pridobimo končni izgled.

Po vsakem opravljenem projektu, posredujemo naročniku navodila za nadaljno vzdrževanje vrta. Na voljo smo vedno tudi kasneje, če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z vzdrževanjem ali oskrbo rastlin.

 

Preberete si lahko še sledeči članek o setvi trave in travnih tepihih.

Delovni kolektiv Vrtnarstva Stanonik

thing styles hairdos
quick weight loss b and Same Sky partner for a worthy cause

Avoid overly casual apparel such as flip flops
snooki weight lossPrimary School Activities for 7

1 Komentar

  1. […] sklopu urejanja okolja ponujamo tudi tovrstne […]

Trenutno ni možno komentiranje.